Właściwości i działanie:
- wysuszony i drobno zmielony burak czerwony jest koncentratem minerałów i witamin, w tym ważnych dla wyczynu witamin z grupy B, A i E.
- zawiera czerwono – fioletowe barwniki betacyjaniny, wykazujące właściwości antynowotworowe.
- ma właściwości odkwaszające organizm, zapobiega anemii, dotlenia serce, wspomaga układ odpornościowy.
- odkwaszenie i oczyszczenie organizmu.
- solidny „zastrzyk” naturalnych witamin i wyzwolenie energii.
Dawkowanie i stosowanie:
- profilaktycznie 2 – 3 razy w tygodniu 1 łyżka stołowa na 1kg karmy zwilżonej „Sokiem warzywnym”.
- odkwaszenie i oczyszczenie organizmu 1 łyżka stołowa na 1kg karmy przez 3 – 4 kolejne dni.
- po chorobach, zatruciach 1 łyżka stołowa na 1kg karmy przez 7 – 10 kolejnych dni.
Skład:
- burak czerwony, suszony 100%