Zastosowanie:
Herbata 1000 kilometrów została stworzona przez DAC na bazie wieloletnich doświadczeń i badań. Herbata zawiera wysokowartościowe zioła, uprawiane, zebrane, suszone i przetworzone zgodnie z surowymi normami GMP-food oraz ISO 9001. Zawiera między innym liść podbiału, tymianek, majeranek, rozmaryn, korę dębową, liście eukaliptusa, ziela nawłoci, korzeń lukrecji, kwiat rumianku.
Regularne stosowanie herbaty gwarantuje:
- czystą gardziel
- dobrą kondycję
- znakomitą przemianę materii
- prawidłową florę bakteryjną
Przygotowanie herbaty:
1. bierzemy małą ilość gotującej się wody
2. łyżkę stołową herbaty zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na piętnaście minut do zaparzenia
3. odcedzamy fusy ziół
4. do otrzymanej esencji dodajemy 1 litr wody
Herbata może być podawana przez cały rok:
- w okresie lotów: 2 do 3 razy tygodniowo
- w okresie pierzenia: 2 do 3 razy tygodniowo
- w okresie zimowym: 1 do 2 razy tygodniowo
- w okresie wychowu: 1 do 2 razy tygodniowo
Dawkowanie:
- 1 łyżka stołowa na 1 litr wody.